En uren, hvit stråleglans

eBook: En uren, hvit stråleglans

Sprache - Sonstige

Jetzt kostenlos lesen mit der readfy App!

Über das eBook

Sonnier-familien har en mørk og dyster bakgrunn, og Dave Robicheaux kjenner de fleste av hemmelighetene deres.
Men selv han blir rystet når fortidens mudder kommer opp til overflaten, forlengst tilbaketrengte demoner blir synlige igjen, og vold og drap med økende hyppighet oppsøker de tre Sonnier-søsknene, som han har kjent fra de var barn.
Det er en veritabel heksegryte Dave Robicheaux med velkjent stahet stikker hånden ned i, sterkere krydret enn i cajun-sjappene i New Orleans՚ bakgater, med ingredienser som CIA, gangstervelde og Ku Klux Klan.
 
James Lee Burke har med bøkene om cajun-detektiven Dave Robicheaux skapt en av de mest originale seriene i moderne amerikansk kriminallitteratur. En uren, hvit stråleglans er en kriminalroman av beste klasse, klartseende, poetisk og ytterst velskrevet.


Über den Autor

James Lee Burke debuterte som kriminalforfatter i 1987, med Neon Rain, den første i en serie politiromaner i den hardkokte genren, med cajunen Dave Robicheaux i hovedrollen. Et vesentlig element i disse bøkene er miljøskildringen – de trange gatene i New Orleans, sumplandskapet rundt byen. Rasemotsetningene, den fattige underklassen, kriminaliteten. James Lee Burke er selv vokst opp i Louisiana, og bor fortsatt deler av året i New Orleans. Han er ellers bosatt i Missoula i Montana og har, utenom serien om Dave Robicheaux, skrevet flere romaner og en novellesamling. Han ble i 1989 tildelt den amerikanske Edgar-prisen for beste kriminalroman, med Black Cherry Blues.

Produkt Details

Verlag: Skinnbok

Genre: Sprache - Sonstige

Sprache: nor

Umfang: 350 Seiten

Größe: 714,4 KB

ISBN: 9789979645290

Veröffentlichung: