Elämän vesi

eBook: Elämän vesi

Sprache - Sonstige

Jetzt kostenlos lesen mit der readfy App!

Über das eBook

Kristityn vaelluksen kirjoittaja, saarnamies John Bunyan kuvaa Raamatussa mainittua elämän vettä kauniisti ja osuvasti. Elämän vesi kumpuaa Jumalan ja Karitsan istuimelta kristallinkirkkaana lähteenä ja laajenee kuohuvaksi armon virraksi, joka puhdistaa ja virvoittaa, päätyen lopulta armon mereen.
Bunyan aivan kuin huutaa lukijoilleen: Pois pelko ja epäilys! Armon virrasta riittää suurimmallekin syntiselle!
Mutta Bunyan myös varoittaa muunlaisista vesistä, joita kaupitellaan kalliilla hinnalla, vaikka ne eivät puhdista eivätkä tuo ikuista elämää.
Kirjassa kaikuu armon sanoma puhtaana ja kirkkaana.

Lopussa on runo Vankilatunnelmia. Bunyan kertoo oloistaan vankilassa ja miten hän sinne joutui kesken saarnamatkansa. Sellin hämärässä hän saa usein kohdata Herran ja tuntea taivaallista lohdutusta.


Über den Autor

John Bunyan (1628-1688) toimi saarnaajana Bedfordissa ja muuallakin Englannissa. Kun valtio ja kirkko kielsivät itsenäisen uskonnollisen toiminnan, hän jatkoi silti saarnaamistaan öisin ja salaisissa paikoissa. Tästä syystä hän joutui vankilaan yhteensä kahdeksitoista vuodeksi. Vankeusajan hän käytti kirjoittamiseen, yhteensä yli kuusikymmentä uskonnollista kirjaa on syntynyt hänen kynästään, jota hän nimitti totuuden kynäksi.

Produkt Details

Verlag: Books on Demand

Genre: Sprache - Sonstige

Sprache: fin

Umfang: 132 Seiten

Größe: 286,4 KB

ISBN: 9789528033370

Veröffentlichung: