Miss Shopaholism ... Ik Ga Iets Gaan Kopen

eBook: Miss Shopaholism ... Ik Ga Iets Gaan Kopen

Sprache - Sonstige

Jetzt kostenlos lesen mit der readfy App!

Über das eBook

Miss Shopaholism ... Ik Ga Iets Gaan Kopen: Wanneer Het Winkelen Razernij Wordt Een Permanente Voorwaarde

Bestrijding van winkelverslaving: bevrijd uzelf van dwangmatig winkelen - behandeling, hulp en waardevolle tips!

Winkelen is leuk voor veel mensen: wandelen door de stad of winkelen op het net zijn vaak welkome mogelijkheden om te ontspannen en iets goeds voor zichzelf te doen. In principe valt er niets te zeggen tegen het vervullen van de ene of de andere wens voor zichzelf of een andere persoon binnen de eigen financiële mogelijkheden. In de regel wordt winkelen pas kritisch als je er geen controle meer over hebt en het een status in je eigen leven krijgt die in relatie tot andere gebieden van het leven overschat lijkt.

Een koopverslaving begint meestal sluipend. Wat begint als een incidentele frustratieaankoop kan ongemerkt een onbeheersbaar verlangen worden en al snel een verontrustende dimensie aannemen. Veel van de getroffenen slagen er niet in om hun beperkingen op eigen kracht te bestrijden.

Voor de getroffenen wordt winkelen een regelmatige dronkenschap.

Zoals bij veel soorten verslaving hebben ook degenen die willen kopen een voorkeur voor bepaalde objecten of gedragingen: Sommige mensen kopen voornamelijk schoenen, anderen verliezen hun hoofd in speciale aanbiedingen of bestellen de tiende keukenmachine in de online shop. Als u een winkelende verslaafde bent, koopt u geen dingen omdat u ze nodig heeft. Het gaat allemaal om het proces van kopen. Dit wekt een bedwelmend gevoel van geluk bij de winkelende verslaafde. Zodra de aankoop is voltooid, is de intoxicatie echter ook voorbij.

Dit wordt gevolgd door schuldgevoelens en depressies, die op hun beurt weer worden verdoofd door nieuwe aankopen. Uiteindelijk worden de winkelende verslaafden vaak geconfronteerd met gebroken gezinnen, gebroken vriendschappen en een enorme schuldenberg.

Krijg controle over winkelverslaving - Bewust en gezond consumptiepatroon!

Doe iets goeds voor jezelf en neem de tijd voor deze gids. Zet de eerste stap in een gelukkig en voldaan leven. Probeer het uit - het is de moeite waard!

Produkt Details

Verlag: Books on Demand

Genre: Sprache - Sonstige

Sprache: dut

Umfang: 68 Seiten

Größe: 102,7 KB

ISBN: 9783748148777

Veröffentlichung: