Atala

eBook: Atala

Sprache - Sonstige

Jetzt kostenlos lesen mit der readfy App!

Über das eBook

"Yö oli hurmaava. Ilmojen haltijatar heilutti sinisiä, männyntuoksuisia hiuksiaan, ja kaikkialla leijui vieno ambran tuoksu..."

François-René de Chateaubriandin (1768-1848) Atala on mestariteos, intohimoinen ja traaginen rakkaustarina kahdesta intiaanista, jotka vaeltavat villin luonnon keskellä ja kohtaavat lopulta julman kohtalonsa.

Chateaubriand on kirjallisuuden historian jättiläinen, jonka vaikutukset ulottuvat Victor Hugohon ja Gustave Flaubertiin asti. Hän ehti elää niin pakolaisena kuin poliitikkonakin, mutta jälkipolvet muistavat hänet - paitsi gastronomisista harrastuksistaan - ennen kaikkea romanttisen intohimoisista kirjallisista töistään. Kuolemansa jälkeen Chateaubriand herätti vielä huomiota tarkkasilmäisenä muistelmakirjailijana teoksellaan Muistoja haudan takaa (1849-50), mutta maineensa hän loi sellaisilla tunteikkailla keromuksilla kuin Atala (1801) ja René (1802).

Esikoisromaani Atala oli aikalaisten mielestä sensaatio. Pohjois-Amerikan intiaanien pariin sijoitetusta tarinasta tuli kulttiteos, josta tehtiin lukemattomia maalauksia ja näyttämösovituksia. Hannu Salmen suomennos ilmestyy nyt toisena, pehmeäkantisena painoksena.


Über den Autor

François-René de Chateaubriand (1768-1848) oli kirjailija, poliitikko ja diplomaatti. Hän oli romantiikan tienraivaajia Ranskan kirjallisuudessa. Chateaubriandin tunnetuimpia teoksia ovat pienoisromaanit Atala, René, Viimeinen Abenserragi sekä muistelmateos Muistoja haudan takaa.

Produkt Details

Verlag: Faros

Genre: Sprache - Sonstige

Sprache: fin

Umfang: 128 Seiten

Größe: 1,8 MB

ISBN: 9789525710731

Veröffentlichung: