Johanna

eBook: Johanna

Sprache - Sonstige

Jetzt kostenlos lesen mit der readfy App!

Über das eBook

Johanna föddes 1817 som en så kallad oäkting till en 20-årig kvinna i Kristianstad. Sin pappa fick hon aldrig träffa och hennes mamma försvann redan innan hon fyllt 10 år. Hon bodde inhyrd i ett rum i de fattigaste kvarteren i Kristianstad tillsammans med sin moster och gammelfarmor. Oddsen för att Johanna skulle få ett anständigt liv var verkligen inte goda men det visade sig att ödet ville annorlunda.

Detta är berättelsen om min farmors farmor, Johanna Catharina Holmqvist, oäkta dotter till Anna Caisa Holmqvist. Så kallade oäktingar hade det inte lätt i Sverige på 1800-talet och Johanna hade det nog svårare än de flesta. Men hon klarar sig igenom den svåraste tiden och hennes liv utvecklar sig till en spännande berättelse.

Boken är baserad på fakta som framkommit i min egen släktforskning och berättelsen överensstämmer i allt väsentligt med verkligheten även om alla detaljer naturligtvis inte är helt verklighetsbaserade.

Boken vänder sig till barn i skolåldern och uppåt men jag tror att även vuxna kan tycka att den är intressant.


Über den Autor

Thomas har alltid tillbringat mycket tid bakom kameran. När den digitala eran gjorde sitt intåg växte även intresset för bildredigering och digitala illustrationer. Ett annat intresse är släktforskning. I denna bok knyts dessa intressen samman i en gripande berättelse om en släkting från tidigt 1800-tal

Produkt Details

Verlag: Books on Demand

Genre: Sprache - Sonstige

Sprache: Swedish

Umfang: 28 Seiten

Größe: 6,1 MB

ISBN: 9789180974059

Veröffentlichung: