Korttijengin matka Bhutaniin

eBook: Korttijengin matka Bhutaniin

Sprache - Sonstige

Jetzt kostenlos lesen mit der readfy App!

Über das eBook

Bhutan on pääosin Himalajan vuoristossa sijaitseva sisämaavaltio, jonka rajanaapurit ovat Kiina (Tiibet) ja Intia. Maa on yksi maailman eristyneimmistä valtioista, joka pyrkii suojelemaan kansallista kulttuuriaan ja luontoaan mm. rajoittamalla turismia. Maa on kuitenkin pikkuhiljaa avautumassa ja mm. internet ja televisio tulivat luvallisiksi v. 1999 yhtenä viimeisistä maapallon maista. Maa on ollut kuningaskunta vuodesta 1907 ja aiemmin kuningas hallitsi suoraan, mutta 2008 Bhutanista tuli perustuslaillinen monarkia. Buddhalaisuus vaikuttaa syvästi ihmisten elämään ja tapoihin. Kansalaisten hyvinvointia mitataan onnellisuusindeksillä bruttokansantuotteen sijaan.

Kirja kertoo kaveriporukan matkasta Bhutaniin keväällä 2015. Aluksi annetaan perustiedot Bhutanista ja sen historiasta. Sen jälkeen kuvataan matkan vaiheita ja havaintoja päiväkirjamaisesti ja runsaasti kuvitettuna.


Über den Autor

Seppo Kärkkäinen on eläkkeellä oleva VTT:n tutkimusprofessori, joka on jatkanut energia-alan konsultointia oman yrityksensä, Elektraflex Oy:n, kautta. Eläkkeelle jäätyään hän on myös voinut keskittyä enemmän harrastuksiinsa, joita ovat mm. matkailu, penkkiurheilu, sukututkimus ja mökkeily. Tämä kirjanen on tulos yhdestä kaveriporukan kanssa tehdystä matkasta Bhutaniin.

Produkt Details

Verlag: Electraflex Oy

Genre: Sprache - Sonstige

Sprache: fin

Umfang: 116 Seiten

Größe: 21,6 MB

ISBN: 9789529356300

Veröffentlichung: