El sis d'octubre del president Companys

eBook: El sis d'octubre del president Companys

Sprache - Sonstige

Jetzt kostenlos lesen mit der readfy App!

Über das eBook

La motivació per investigar sobre els fets del Sis d'Octubre de 1934 i les seves seqüeles sorgeix quan dos veterans periodistes barcelonins tenen accés a una còpia inèdita del sumari militar que es va seguir contra el president de la Generalitat, Lluís Companys, i altres 37 persones, arran de la proclamació de l'Estat Català dins de la República Federal Espanyola. A partir de la causa militar 81/1934, els autors realitzen una tasca de recerca per a poder accedir al màxim possible de documents històrics que donin fe dels judicis i sentències que es derivaren d'aquell Sis d'Octubre. La investigació s'ha orientat a mostrar la història com a vivència per part dels seus protagonistes. Els seus testimonis, els dels militars i jutges, i també la visió dels periodistes i advocats implicats, són els eixos que vertebren aquesta obra. És la triple perspectiva de la història, el dret i el periodisme.


Über den Autor

Elena Lorente (Madrid, 1952) viu a Barcelona des de 1972, ciutat que considera des de llavors una bona terra mediterrània d'acollida i de llibertat, valors avui en perill. Es va llicenciar en dret i en filosofia. És advocada, periodista i magistrada suplent als jutjats civils de Barcelona. És tutora de l'àrea de Ciències del Treball a la UOC. Ha publicat nombrosos articles d'investigació en mitjans de comunicació com El País, i treballs sobre ètica per a joves, filosofia, sociologia, dret, feminisme i inserció laboral.
Manuel Simó Tarragó (Barcelona, 1939). Periodista. Treballà com a redactor a Catalunya Express i Mundo Diario. Fou redactor en cap de El Correo Catalán. Director de Catalunya Obrera i de Salut. Professor de tècniques de comunicació a les Escoles Universitàries de Treball Social. Assessor del Col·legi de Diplomats en Infermeria i de l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. Té publicats dos llibres sobre comunicació i un altre d'investigació històrica. És prevere de la diòcesi de Barcelona.

Produkt Details

Verlag: Pagès Editors

Genre: Sprache - Sonstige

Sprache: cat

Umfang: 286 Seiten

Größe: 1,0 MB

ISBN: 9788499753812

Veröffentlichung: