1803

eBook: 1803

Sprache - Sonstige

Jetzt kostenlos lesen mit der readfy App!

Über das eBook

Titeln på den nya boken, 1803, är hemlighetsfull, men i den tredje delen av denna trilog kommer det hela att vara uppenbart för läsaren. Romanen tillhör den genre som blandar händelser, reflexioner och äventyr i fiction, här med stor tonvikt på kommunicerande med chat och SMS. Händelserna i denna första volym utspelar sig i Wien, i Koblenz (Tyskland), Köpenhamn och Malmö med en slutpunkt i USA. Besar, den manlige huvudpersonen, bor med sin familj i Wien, där han arbetat som spårvagnsförare i nästan 10 år. Alltsedan ungdomen har han sysslat med skrivande och nu har han blivit en etablerad författare. Han har publicerat flera böcker och då och då organiserar han föreläsningar i Österrike och på andra håll.

Vid ett stort litterärt symposium i Koblenz, Tyskland möter han den vackra konstnären Samira, som bor i Köpenhamn. Mellan de två uppstår en våg av varma känslor, vilket är mycket problematiskt för båda, eftersom de har familj och barn. Ändå upprätthåller de sina känslor, skriver ofta till varandra, har i nattens sena timmar kontakt via videotelefoni, Besar skriver sina verser till Samira, som älskar dem. Tiden upphör att existera under de fina stunder de båda har till sammans, då de utbyter känslor och erfarenheter. De är helt bundna till varann tills Samira vill avsluta spelet och beklagar att hennes känslor gått för långt, så att kärleken blir en omöjlighet. Hon ser det som omöjligt att planera en framtid tillsammans med Besar och bestämmer sig för att förtränga sina känslor för sin familjs skull. Besar känner sig närmast tillintetgjord.

Men det är inte den enda börda han bär på. Vid spårvägen, där han arbetar, finns en psykopat som är skadad sedan barndomen. Han blev svårt trauatiserad i barndomen, sedan hans far blivit dödad i en sopårvägsolycka och modern börjar missbruka alkohol varefter han hamnar på barnhem.


Über den Autor

Besim Xhelili är en albansk författare från Makedonien. Han föddes den 11 februari 1977 i Tetova, Makedonien, växte upp i byn Përshefca, där han gick i grundskolan och i gymnasieti Tetova (1992-1995). Efter ett års studier i geografi vid universitetet i Tetova fick han 1996 sin första litterära publicering i månadsbladet "Venera" (Venus). Sedan 1998 bor han med sin familj i Wien, Österrike. 2007 fortsatte han sina studier i Wien (i geografi och filosofi). Hittills har Besim Xhelili sju diktsamlingar på albanska publicerade "Känslor" Tetova 1996, "I i dina ögon", Shkup 2007, "Frozen ballad" Prishtina 2012, "Mellan blommor och tårar" Prishtina 2013, "Besa" Prishtina 2016, "Vågor i hjärtat "Prishtina 2016,"Oskyldiga ögon...", Prishtina 2016 och en roman"1803", Prishtina, 2016. Han är representerad i olika antologier. Medlem av den österrikiska PEN-klubben och Kosovariska författarnas sammanslutning. Österrikisk medborgare sedan 2016. Medgrundare och ordförande (2011-2015) i Förbundet för albanska författare och kulturarbetare i Österrike "Alexander Moissi", Wien.

Produkt Details

Verlag: Books on Demand

Genre: Sprache - Sonstige

Sprache: Swedish

Umfang: 368 Seiten

Größe: 701,4 KB

ISBN: 9789177852353

Veröffentlichung: