Bujinkan Dojo Shinden Kihon Gata

eBook: Bujinkan Dojo Shinden Kihon Gata

Sprache - Sonstige

 5 Sterne, 1 Rezensionen

Jetzt kostenlos lesen mit der readfy App!

Über das eBook

Boken är en guide över grunderna i Bujinkan Budo Taijutsu. Ett ramverk att hålla sig i. Men det finns även mer att hämta, om du väljer det. Den här boken är inte tänkt att ersätta en instruktör, därför att det helt enkelt inte är möjligt. Utgångspunkten har varit att försöka beskriva det fundamentala som du behöver öva på när du tränar Bujinkan. Beskrivningar över vad du behöver jobba med, inte HUR. Din instruktör beskriver hur du ska göra vad, sedan är det upp till dig att göra.

Bokens rubriker och tekniker är jämförda mot det Japanska originalet. Syftet har varit att ligga så nära källan som möjligt. Ordningen från originalet skiljer sig något åt. Anledningen är att när originalet skrevs för länge sedan så användes inte dagens graderingssystem (Kukyu) inom Bujinkan. I syfte att få till ett pedagogiskt upplägg som kopplar till vad du förväntas kunna till respektive kyugrad har ordningen på teknikerna ändrats till viss del. Originalets ordningsföljd på teknikerna i Ten Chi Jin Ryaku no Maki hittar du längst bak i boken som referens.


Über den Autor

Rikard Sundelius har tränat Bujinkan Budo Taijutsu sedan 1989 och instruerar regelbundet på träningsläger och egen dojo i Stockholm.

Rezensionen

noeljaniak23 Avatar

sehrgutes buch

Produkt Details

Verlag: Books on Demand

Genre: Sprache - Sonstige

Sprache: Swedish

Umfang: 164 Seiten

Größe: 14,1 MB

ISBN: 9789175696706

Veröffentlichung: