Pikataival taivaaseen

ebook: Pikataival taivaaseen

Sprache - Sonstige

Read this eBook for free with the readfy App!

About the eBook

Tässä kirjassaan John Bunyan kannustaa kilvoittelemaan kohti taivasta, käyttäen Paavalin vertausta kilparadalla juoksusta ja vanhatestamentillista kielikuvaa paosta turvakaupunkiin, kun verikostaja ajaa takaa. On kiidettävä vinhaa vauhtia, elämä ja henki on kyseessä, löntystelijä tai kilpaan osallistumaton ei voittopalkintoa saa tai turvakaupunkiin ehdi. Kilpajuoksijan on riisuttava yltään painolastit: oma pyhyys ja pahuus.
Kuitenkin on toivoa myös sille, joka uupuu ja kompastelee matkalla, Jeesus kantaa perille.
Väkevä parannussaarna ja kirkas armoevankeliumi kuuluvat kirjassa lehti lehdeltä, esitetyt asiat perustellaan Raamatulla.
Pikataival taivaaseen -kirja on ilmestynyt suomeksi aiemmin nimellä Taivaaseen juoksija. Tämä käännös on erilainen, on pyritty tarkkaan uskollisuuteen alkutekstiä kohtaan, käytetty nykysuomea ja uusia raamatunkäännöksiä.


About the Author

John Bunyan (1628-1688) toimi saarnaajana Bedfordissa ja teki myös saarnamatkoja laajoille alueille Englannissa. Kun valtio ja kirkko kielsivät itsenäisen uskonnollisen toiminnan, hän jatkoi silti saarnaamistaan öisin ja salaisissa paikoissa. Tästä syystä hän joutui vankilaan yhteensä kahdeksitoista vuodeksi. Vankeudessa hän kirjoitti kuuluisimman kirjansa, Kristityn vaellus.
Tämä kirja, Pikataival taivaaseen, on kirjoitettu vankilasta vapautumisen jälkeen.

Product Details

Publisher: Books on Demand

Genre: Sprache - Sonstige

Language: fin

Size: 72 Pages

Filesize: 126.7 KB

ISBN: 9789528079729

Published: