Huckleberry Finns hændelser

ebook: Huckleberry Finns hændelser

Sprache - Sonstige

Read this eBook for free with the readfy App!

About the eBook

Huckleberry Finn (på engelsk The Adventures of Huckleberry Finn, også Huck Finn) er en roman fra 1884 af den amerikanske forfatter Mark Twain. Den regnes som hans mesterværk.

Romanen handler om Huckleberry Finn og den bortløbne negerslave Jims rejse ned ad Mississippi til Cairo i Illinois i tiden før den amerikanske borgerkrig. Romanen er kaldt «den store amerikanske roman», «den amerikanske Odyssé» og «den amerikanske saga». «Al amerikansk litteratur stammer fra en bog af Mark Twain, som hedder Huckleberry Finn», har Ernest Hemingway sagt.


About the Author

Samuel Langhorne Clemens (født 30. november 1835, død 21. april 1910) var en berømt og populær amerikansk humorist, forfatter og foredragsholder. Han er bedre kendt under sit nom de plume Mark Twain. Ernest Hemingway har udråbt hans Huckleberry Finn som grundlæggeren af den amerikanske litteratur.

Navnet "Mark Twain" stammer fra hans barndom. Han boede ved den lavvandede Mississippi, og han hørte hele tiden matroserne på floddamperne råbe "Mark twain" (to favne), når de målte vanddybden med måle-reb og råbte vanddybden. Der var risiko for at grundstøde på en mudderbanke i floden. "Twain" er et gammelt ord for "two".

Product Details

Publisher: Books on Demand

Genre: Sprache - Sonstige

Language: dan

Size: 336 Pages

Filesize: 382.1 KB

ISBN: 9788743081838

Published: