Vuosi M/S Alpolla 2003 - 2004

ebook: Vuosi M/S Alpolla 2003 - 2004

Sprache - Sonstige

Read this eBook for free with the readfy App!

About the eBook

New Yorkissa valmistettu ja Normandian maihinnousuun v.1944 osallistunut oululainen Hinaaja M/S Alpo sai 2000-luvun alkuvuosina uuden elämän, kun innokas kunnostusporukka päätti pelastaa sen ja tehdä siitä jälleen merikelpoisen aluksen.

Aluksen konepäällikkö Vesa Nummela on koostanut valokuvista, lehtileikkeistä ja päiväkirjamerkinnöistään mielenkiintoisen teoksen Alpon konehuoneen kunnostuksen vaiheista sekä Alpon eläkevuosien ehkä kunniakkaimmasta ajanjaksosta. Yhden vuoden sisään mahtuu sekä pääkoneen ensimmäinen käynnistys yli vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen että matka Caeniin Normandian maihinnousun 60-vuotisjuhlallisuuksiin.

Kirjan tapahtumat alkavat juhannuksesta 2003, jolloin Nummela liittyi Alpon kunnostajiin ja päättyy juhannukseen 2004, jolloin Alpo miehistöineen väsyneenä, mutta onnellisena palasi Normandian matkaltaan takaisin kotisatamaan Oulun Toppilansalmeen.


About the Author

Vesa Nummela pääsi petraamaan nuoruutensa vähäistä merilläoloa eläkeikää lähestyessään, kun hän liittyi vanhan laivan kunnostajiin.

Vaikka M/S Alpon kunnostus on Nummelalle harrastus, hän tekee sen konemestarin tarkkuudella dokumentoiden työvaiheet, tapahtumat ja sattumukset sekä päiväkirjamerkinnöin että valokuvin.

Huolellisesti dokumentoidun aineiston pohjalta koostettu teos on yhden vuoden mittainen, realistinen ja rosoinen pala yhden laivan historiaa. Kun laivalla on oma menneisyytensä Normandian maihinnousuun osallsitumisestaan, alkavat Nummelan tarinat saada merkitystä, joka koskettaa meitä kaikkia.

Product Details

Publisher: Books on Demand

Genre: Sprache - Sonstige

Language: fin

Size: 196 Pages

Filesize: 33.9 MB

ISBN: 9789523181434

Published: