Ga Groen Of Ga Naar Huis

ebook: Ga Groen Of Ga Naar Huis

Sprache - Sonstige

Read this eBook for free with the readfy App!

About the eBook

Hoe draagt u bij aan het behoud van onze planeet? Waardeert u het milieu? We zullen uitleggen hoe je nu met minder plastic afval kunt leven.

Kunststofvrij wonen is geen nieuwe trend, maar al tientallen jaren een onderwerp dat in de detailhandel, onder milieuactivisten en wereldverbeteraars wordt besproken. Decennialang hebben mensen gestreden tegen afvalbergen en het onderwerp recycling en het vermijden van afval staat al lang op de agenda. Feit is dat de omgang met plastic een centraal thema is in ons dagelijks leven, omdat we dagelijks met plastic te maken hebben en dagelijks veel plastic voorwerpen in gebruik hebben. Het verpakkingsafval dat in een week ontstaat, wordt vaak meer dan één gele zak gevuld. De vraag die wij ons stellen is of deze verspilling niet moet worden verminderd of vermeden. Kunststofafval dat in de eerste plaats niet ontstaat, hoeft niet te worden verwijderd en gerecycled. Het vervelende van plastic afval is dat het zowel het landschap als de zeeën vervuilt. De veroorzaakte schade is niet alleen visueel maar ook natuurlijk. Zeedieren kunnen sterven door het absorberen van plastic resten en de vervuiling van de oceanen door plastic afval leidt uiteindelijk tot het strooien van de stranden, die in de zomer door toeristen worden bezocht.

Een kleine stap is bijvoorbeeld om na te denken over het vervoer van uw aankopen voordat u naar de supermarkt gaat. De keuze van de goederen is ook van cruciaal belang, aangezien dit de noodzaak van omslachtige buitenverpakkingen direct in het schap van de supermarkt vermijdt. Het holistisch denken over plastic verpakkingen geeft plezier en meer zin aan het leven. Wie echt besluit om plasticvrij te leven of in ieder geval om plastic te vermijden, toont zich als een beschermer van het milieu en stelt de leefomgeving veilig voor toekomstige generaties.

Uit onderzoek blijkt dat klanten zich er over het algemeen van bewust zijn dat plastic schadelijk is en dat het beter is om goederen te kopen die niet veel buitenverpakkingen nodig hebben.

Zonder plastic leven kan een verrijking zijn voor het hele gezin en kan ook een positieve invloed hebben op de houding.

Product Details

Publisher: Books on Demand

Genre: Sprache - Sonstige

Language: dut

Size: 36 Pages

Filesize: 251.7 KB

ISBN: 9783749486472

Published: