Jerusalem nije laka adresa

ebook: Jerusalem nije laka adresa

Sprache - Sonstige

Read this eBook for free with the readfy App!

About the eBook

Doktoru Muhamedu uspjelo je pobjeći iz koncentracionog logora i uz pomoć majke svoje supruge, koja je netragom nestala u ratnom vihoru, kao i njihov 16-godišnji sin Damir, otpočinje novi život u Jerusalemu. Igrom slučaja u Muhamedov život useljava se tamnoputi dječak Amir, koji u njegovu svakidašnjicu unosi nadu i radost, dajući joj novi smisao. Ali prošlost ne spava i ne ostavlja ga na miru. Oni, od kojih je pobjegao, su mu na tragu i žele ga se riješiti kao opasnog svjedoka.
Autor romana „Jerusalem nije laka adresa“ Branimir Marjanović živi i radi u Berlinu i Nizozemskoj. Piše romane, pripovijetke, reportaže i kratke priče.


About the Author

Branimir Marjanović (1954) studirao je političke nauke i novinarstvo u Sarajevu, te odgoj za djecu i mlade i teatarsku pedagogiju u Berlinu. Živi i radi u Nizozemskoj i Njemačkoj kao docent, autor, izdavač i teatarski pedagog. Suosnivač je izdavačke kuće Ada Verlag Berlin. Branimir Marjanović studierte politische Wissenschaft und Journalismus in Sarajevo sowie Kindererziehung und Theaterpädagogik in Berlin. Seit 1993 lebt und arbeitet er als freier Autor, Theaterpädagoge und Herausgeber in den Niederlanden und Deutschland.

Product Details

Publisher: epubli

Genre: Sprache - Sonstige

Language: cos

Size: 0 Pages

Filesize: 2.4 MB

ISBN: 9783748503200

Published: